Persienner er en type gardin, som på én og samme tid er både minimalistiske og avancerede. Overvejer du at vælge persienner, men er du i tvivl om, hvorvidt det er den rigtige løsning eller ej? Her får du tre gode grunde til, at du skal vælge persienner frem for andre typer af gardiner.

1: Du får mere privatliv

Hvis du ruller dine persienner helt ned, men alligevel holder dem så åbne, som de kan være, så får du sollys ind i boligen, men du sikrer samtidig, at forbipasserende ikke har mulighed for at følge med gennem ruden. Samtidig kan du sagtens selv se ud, hvilket er en praktisk funktion, som gør, at du ikke mister dit udsyn.

Det skyldes, at der er forskel i lysniveauet indenfor og udenfor. Der er oftest mest lyst udenfor, da der er åben himmel, som sikrer masser af atmosfærisk lys. Indenfor vil der ikke være samme mængde sol, og det betyder, at du kan se ud, men dem, der befinder sig udenfor din bolig, får svært ved at se ind.

2: Persienner er nemme at rengøre

En af ulemperne ved persienner er, at der ofte samler sig støv på overfladen af lamellerne. Det betyder dog samtidig, at persiennerne er utroligt nemme at rengøre. Du skal faktisk bare rulle dem ned, lukke persiennerne og køre dem over med en fugtig klud, og så er de faktisk rene. Nemmere bliver det ikke at rengøre dine persienner.

Derfor er persienner særdeles velegnede til de rum, hvor du ofte skal gøre rent. Det kan eksempelvis være en praktisk løsning i køkkenet, hvor der er risiko for, at mados og lignende sætter sig på persiennerne. Her er det en fordel at vælge persienner i metal eller plastik, da de har en smudsafvisende overflade.

3: Du kan styre lysindfaldet

Den sidste grund til, at du bør overveje persienner i din bolig, er, at du kan styre lysindfaldet. Du bestemmer derfor selv, hvor meget eller hvor lidt lys der skal komme ind udefra. Du regulerer blot, hvor langt du ruller persiennerne, og hvor meget du lukker dem til. Det er derfor en utroligt alsidig type af gardin.

Hvis du stadig er i tvivl om, hvorvidt persienner passer ind i din bolig eller ej, så kan du altid kontakte en virksomhed, som har en gardinbus. Det kan du læse mere om her: https://gardinmageren.dk. De kan køre ud med forskellige prøver, så du selv kan se, om gardinerne passer til din bolig eller ej.

Find inspiration til andre typer af gardiner her.